tarieven geboortespecialist

Opleiding tot Geboortetrauma Consulent en Therapeut

Wij richten ons bij het landelijk ZOBEVALIK centrum op geboortetraumapreventie en herstel. Als geboortetrauma consulent leer je in een 10 daagse basis opleiding moeders met een geboortetrauma te helpen herstellen. In de vervolgopleiding van 4 dagen tot therapeut krijg je meer verdieping in het beschadigde gevoelsleven en fases van herstel om het proces van heling beter te monitoren. Met deze opleidingen krijg je uitzonderlijke inzichten in conceptie, zwangerschap, geboorte en trauma met de gevolgen daarvan op de moeder, de (ongeboren) baby en haar gezin. Wil je leren wat geboortetrauma’s zijn en op welke wijze je moeders en hun gezin kunt behandelen en begeleiden vanuit wetenschappelijke beginselen? En ben je gemotiveerd en bereid moeders bij te staan in een moeilijke periode in hun leven? Start dan eerst de opleiding tot geboortetrauma consulent en daarna naar wens de opleiding tot geboortetrauma therapeut en/of traumapreventie coach.

Voor wie

In deze functies ondersteun je moeder en kind vanuit een moedergerichte benadering en het wetenschappelijke bewezen herstelgesprek. Je leert je cliënt behandelen als veilige omgevingsfactor en geeft zo nodig aanvullende psycho-, geboorte- en voedingseducatie, begeleiding en advies. Ons doel is dat moeders gezond zijn na de geboorte van haar kind, gebruikmakend van haar natuurlijke wetenschap. Moeder gaat zelf genezen en wordt haar eigen therapeut. Voor alle geboortezorgwerkers (to be) die ouders willen bijstaan voor, tijdens en (lang) na de geboorte en het natuurlijke geboorteproces van de moeder willen gebruiken om trauma’s te behandelen. Alle vrouwen zijn welkom om deze opleiding te volgen. 

Wanneer

De 10 daagse opleiding leidt tot een volwaardig certificaat om een praktijk te starten en verdere professionalising met verschillende producten die allemaal op bewijs gebaseerd zijn. De opleiding tot GEBOORTETRAUMA CONSULENT start elk jaar in januari ONLINE en wordt aangeboden op de woensdagen van 9-13 u. Na de lesdagen ga je met praktijkopdrachten ervaring opdoen. Op de laatste dag doe je examen, waar je de theorie aantoonbaar toepast in minimaal 2 casuïstieken en deze presenteert. Focus op deze laatste lesdag is het uitwisselen van ervaringen en het koppelen van de theorie aan wat je hebt gedaan en opgeschreven. De opleiding is exclusief voor een kleine groep of individueel. Je wordt persoonlijk begeleid en gecoacht in een intensief leerzaam en indrukwekkend traject! Kijk voor de data in de agenda in de eerste kolom.

De opleiding tot GEBOORTETRAUMA THERAPEUT start elk najaar ONLINE op de woensdagen van 9-13 u. Nieuwe inzichten over de ontwikkeling van het gevoelsleven, emotie en stress, veiligheid en begeleiding vanuit je traumagerichte rol worden toegevoegd. Je gaat je verdiepen in de rollen van veiligheid bieden, de moeder in het proces van heling brengen en dat continu bevorderen en monitoren. Alle kennis en vaardigheden zullen voortdurend worden getraind. Kijk voor de data in de agenda in de tweede kolom.

Naar wens wordt het examen van de Geboortetrauma Consulent en Therapeut opleiding verzorgd van 10-15 u in het Zobevalik Centrum, Onder de Bomen 19 in Renkum.

Kosten

De opleidingen worden BTW vrij aangeboden, mits je als student ingeschreven staat. De 10 lesdagen van de opleiding tot geboortetrauma consulent kosten 3295,00 euro, inclusief de wetenschappelijke boeken ZO BEVAL IK, IK BEVAL IN VERTROUWEN en mijn nieuwste boek O LIJF over geboorte trauma herstel. Alle boeken worden in de opleiding behandeld. Je kunt ze bestellen in de Boekenshop.

Na de opleiding tot geboortetrauma consulent ontvang je een plaats op onze site ZOBEVALIK met een link naar je praktijk. Je kunt gebruik maken van alle promotiematerialen van het ZOBEVALIK centrum. Na het examen ontvang je 5 DOEBOEKEN, 10 BROCHURES, én het vastgelegde merk van ons unieke product: het HERSTELGESPEK. Je profiteert van ondersteuning van de opleider via de online Intervisies. Na de opleiding kun je meedoen aan onze Online Community en krijg je toegang tot het Platform via een app. Het is aan te bevelen deze kennis en informatie ‘hub’ te gebruiken ter ondersteuning van je ontwikkeling. Dit kost 50 euro per maand, inclusief ons Zobevalik Net Werk om je werk te promoten. Daarna kun je elk ‘even’ jaar meedoen aan de her certificering. 

De online opleiding tot geboortetrauma therapeut van 4 dagen kost 1295,00 euro. Wanneer je voldoet aan de eisen van de gevolgde opleiding ben je gecertificeerd GEBOORTETRAUMA CONSULENT / THERAPEUT.

Als Zobevalik Teamlid maak je gebruik van

 • onze Community in een online platform (app) voor persoonlijke en professionele ontwikkeling voor 40 euro per maand
 • ons Net Werk om je eigen online marketing een boost te geven voor 10 euro per maand
 • continu aanbod van bijscholingen en trainingen
 • nieuwe producten die je kunt toevoegen, waaronder de Online Moedergesprekken, de Reis naar Vruchtbaar Zijn, Vriendschap sluiten met je zenuwstelsel en Traumapreventie in de nageboortetijd
 • de ontwikkeling van traumapreventie voor aanstaande moeders via toekomstig wetenschappelijk onderzoek
 • de mogelijkheid de opleiding tot Traumapreventie Coach te volgen

Inhoud

De opleiding tot GEBOORTETRAUMA CONSULENT heeft al een hele transformatie ondergaan sinds 2017. Na ruim 10 jaren wetenschappelijk onderzoek vanuit het perspectief van moderne moeders, professionaliseert ons traumagerichte team zich enorm. De opleiding wordt steeds aangepast aan de behoeftes van moeders en krijgt meer aandacht voor de integrale problemen waar zij mee te maken hebben. Naast de geboortetrauma therapie worden de onderwerpen verlies, stress, preventie en promotie behandeld. Alle onderwerpen zijn gebaseerd op Evidence Based Practice vanuit de Biosociale wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Neuropsychologie, Epigenetica en onderzoek binnen het verloskundig en verpleegkundig vakgebied. Hiervan uit is een vertaalslag gemaakt naar de ondersteunende zorg die jij moeders kunt geven. Begin 2018 is een onderzoeksverslag gepubliceerd van de eerste groep moeders die behandeld is met het herstelgesprek. De resultaten van dit wetenschappelijk onderzoek zijn meegenomen in beide opleidingen. Focus bij de opleiding tot GEBOORTETRAUMA CONSULENT ligt in de toepassing van de oplossingsgerichte benadering binnen het construct van het herstelgesprek en de geboortetrauma therapie. Je leert hier hoe je moeders effectief kunt behandelen die een relatie leggen tussen klachten en traumatische situaties rondom de geboorte van hun kind(eren). Tijdens de geboortetrauma therapie kunnen problemen n.a.v. verlies en verborgen stress behandeld worden. De vervolgopleiding tot GEBOORTETRAUMA THERAPEUT richt zich op allerlei onderwerpen die in de eerste opleiding aan bod komen, zoals een verstoord gevoelsleven en energiebalans, spanningen in relaties in combinatie met andere gezondheidsproblemen en verwijzingen naar traumatische gebeurtenissen in het verleden. Je krijgt meer kennis over het gevoelsleven en de gevolgen van schade, het bieden van veiligheid, en effectieve begeleiding. Extra aandacht is er voor de begeleiding van je cliënten die lijden en je steun nodig hebben.

Wat je leert

In de opleiding leer je (tussen haakjes geldt voor de vervolgopleiding)

 • de definitie van een geboortetrauma, de oorzaak en de gevolgen (met verdieping op het gevoelsleven van de moeder en relevante gezondheidsproblemen)
 • de moederlijke fysiologie (met aanvullende kennis op het gebied van veiligheid bieden)
 • zorg op te starten en te evalueren, een veilig en betrouwbaar herstelgesprek te voeren en educatie toe te passen (en aanvullend ondersteunende voeding te adviseren en voor te schrijven)
 • preventieve zorg te geven om de fysiologie van moeder en kind te beschermen en traumatische geboorte ervaringen te voorkomen (en snel te herkennen)
 • moeders te begeleiden die te maken hebben met het verlies van een (ongeboren) kind en hun reactie daarop te behandelen
 • af te bakenen wat je wel en niet behandelt en de zorg te documenteren
 • promoten van de geboortetrauma therapie en preventie
 • (begeleiding bij de reacties op de behandeling, het lijden en verminderen van chronisch verborgen stress)  

Studiebelasting

Voor beide opleidingen geldt een gemiddelde studiebelasting van 8 uren per opleidingsdag. Dat is exclusief het lezen van de verplichte boeken. 

 

AANMELDEN

Interesse of wil jij je aanmelden? Mail Brun@degeboortespecialist.nl of download gelijk het inschrijfformulier:

Als bevoegd en ervaren docent, klinische gezondheids- en verplegingswetenschapper en geboortetrauma therapeut  ben ik geregistreerd bij het CRKBO en kan ik alle opleidingen btw-vrij aanbieden: kijk op www.CRKBO.nl. Wanneer jij je aanmeldt voor één van de opleidingen, lees hier over de voorwaarden en klachten regeling  volgens de eisen van het CRKBO.

Hoe wij omgaan met privacy gevoelige gegevens lees je hier in de privacyverklaring van De Geboortespecialist.