tarieven geboortespecialist

Opleiding tot Geboortetrauma Consulent en Therapeut

Met deze opleidingen krijg je uitzonderlijke inzichten over conceptie, zwangerschap en geboorte en de gevolgen daarvan op moeder, de (ongeboren) baby en haar gezin. Je leert wat geboortetrauma’s zijn en op welke wijze je moeders en hun gezin kunt begeleiden vanuit natuurlijke beginselen. Wil je ook meer aandacht geven aan het voorkomen en behandelen van geboortetrauma’s en bijdragen aan de gezondheid van moeder en haar gezin? Start dan de opleiding tot
GEBOORTETRAUMA CONSULENT
en
GEBOORTETRAUMA THERAPEUT
 
In deze functies ondersteun je moeder en kind vanuit hun fysiologisch functioneren en herken je de klachten van een geboortetrauma bij de moeder en/of haar kind. Je leert je cliënt te behandelen vanuit een veilig en effectief herstelgesprek en geeft zo nodig aanvullende psycho-, geboorte- en voedingseducatie, begeleiding en advies. Onze missie is gezond zijn na de geboorte van je kind, gebruikmakend van de wetenschap van de moeder. Moeder bepaalt en daarom geven wij zo weinig mogelijk informatie.

Voor wie

Voor alle geboortezorgwerkers (to be) die ouders willen bijstaan voor, tijdens en (lang) na de geboorte en het natuurlijke geboorteproces van de moeder willen gebruiken om trauma’s te behandelen. Alle vrouwen zijn welkom om deze opleiding te volgen. Ben je gemotiveerd en bereid moeders bij te staan in een moeilijke periode in hun leven? Dan kun je GEBOORTETRAUMA CONSULENT worden. Als geboortetrauma consulent is het mogelijk later de online vervolgopleiding tot GEBOORTETRAUMA THERAPEUT te doen

Wanneer

De opleiding tot GEBOORTETRAUMA CONSULENT startte in 2020 in een nieuw jasje. Na ruim 10 jaren wetenschappelijk onderzoek vanuit het perspectief van moderne moeders, professionaliseert ons traumagerichte team zich enorm. De opleiding wordt aangepast aan de behoeftes van moeders en krijgt meer aandacht voor de integrale problemen waar zij mee te maken hebben. Naast de geboortetrauma therapie worden de onderwerpen verlies, stress, preventie en promotie behandeld. De 10 daagse opleiding leidt tot een volwaardig certificaat om een praktijk te starten en te professionaliseren met verschillende producten die allemaal op bewijs gebaseerd zijn. Het doel is moeders te behandelen en begeleiden naar (meer) ervaren gezondheid. De opleiding tot GEBOORTETRAUMA CONSULENT wordt in 2023 weer in Renkum aangeboden op de woensdagen 11/1, 18/1, 25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 8/3, 15/3, 22/3 en het examen op 19/4. In 2023 wordt een 2e ONLINE groep gestart op de vrijdagen 13/1, 20/1, 27/1, 3/2, 10/2, 17/2, 10/3, 17/3, 24/3 en het examen op 21/4. Na de lesdagen ga je met praktijkopdrachten ervaring opdoen. Op de laatste dag doe je examen, waar je de theorie aantoonbaar toepast in minimaal 2 casuïstieken en deze presenteert. Focus op deze laatste lesdag is het uitwisselen van ervaringen en het koppelen van de theorie aan wat je hebt gedaan en opgeschreven. Deze dag is zeer leerzaam en indrukwekkend!

De opleiding tot GEBOORTETRAUMA THERAPEUT startte in het najaar van 2021 ook in een nieuw ONLINE jasje. Nieuwe inzichten over de ontwikkeling van het gevoelsleven, emotie en stress, veiligheid en begeleiding vanuit je traumagerichte rol worden toegevoegd. Alle kennis en vaardigheden zullen voortdurend getraind worden. De data in 2022 zijn gepland op de woensdagen op 14/9, 28/9, 12/10 en het examen op 16/11.

Zie voor alle BIJSCHOLINGEN en alle andere data de AGENDA.

In 2024 is er weer de mogelijkheid voor alle teamleden je te laten HER CERTIFICEREN, met als doel dat alle moeders profiteren van nieuwe ontwikkelingen en onze kwaliteit.

Alle lessen zijn van 10-15 uur. De Geboortetrauma Consulent opleiding wordt volledig verzorgd in de Praktijk De Geboortespecialist, Onder de Bomen 19 in Renkum.

Kosten

De opleidingen worden BTW vrij aangeboden, mits je als student ingeschreven staat. De 10 lesdagen van de opleiding tot geboortetrauma consulent kosten 3250,00 euro, inclusief het wetenschappelijke boek ZO BEVAL IK en het traumapreventieboek voor moeders IK BEVAL. Beide boeken worden in de opleiding behandeld. Je kunt ze bestellen in de Boekenshop.

De online opleiding tot geboortetrauma therapeut van 4 dagen kost 1250,00 euro. Wanneer je voldoet aan de eisen van de gevolgde opleiding ben je gecertificeerd GEBOORTETRAUMA CONSULENT / THERAPEUT.

Na de opleiding tot geboortetrauma consulent kun je profiteren van een plaats op deze website in ons team met een eigen mailadres, foto en link naar je praktijk. Je kunt gebruik maken van alle promotiematerialen van de praktijk De Geboortespecialist. Na het examen ontvang je 5 DOEBOEKEN, 10 BROCHURES, én het vastgelegde merk van ons unieke product: het HERSTELGESPEK. Je profiteert continue van ondersteuning van de opleider wanneer jij dat nodig hebt. Daarnaast zal je voortdurend gebruik kunnen maken van nieuwe kennis en ontwikkelingen die ons team aangaan d.m.v. bijscholingen, intervisies, trainingen en hercertificeringen. Bovendien heb je toegang tot de beroepscoöperatie BCE en profiteer je van hun aanbod (www.childbirtheducators.nl).

Inhoud

Alle onderwerpen zijn gebaseerd op Evidence Based Practice vanuit de Biosociale wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Neuropsychologie, Epigenetica en onderzoek binnen het verloskundig en verpleegkundig vakgebied. Hiervan uit is een vertaalslag gemaakt naar de ondersteunende zorg die jij moeders kunt geven. Begin 2018 is een onderzoeksverslag gepubliceerd van de eerste groep moeders die behandeld is met het herstelgesprek. De resultaten van dit wetenschappelijk onderzoek zijn meegenomen in beide opleidingen. Focus bij de opleiding tot GEBOORTETRAUMA CONSULENT ligt in de toepassing van de oplossingsgerichte benadering binnen het construct van het herstelgesprek en de geboortetrauma therapie. Je leert hier hoe je moeders effectief kunt behandelen die een relatie leggen tussen klachten en traumatische situaties rondom de geboorte van hun kind(eren). Tijdens de geboortetrauma therapie kunnen problemen n.a.v. verlies en verborgen stress behandeld worden. De vervolgopleiding tot GEBOORTETRAUMA THERAPEUT richt zich op allerlei onderwerpen die in de eerste opleiding aan bod komen, zoals een verstoord gevoelsleven en energiebalans, spanningen in relaties in combinatie met andere gezondheidsproblemen en verwijzingen naar traumatische gebeurtenissen in het verleden. Je krijgt meer kennis over het gevoelsleven en de gevolgen van schade, het bieden van veiligheid, en effectieve begeleiding. Extra aandacht is er voor de begeleiding van je cliënten die lijden en je steun nodig hebben. Voor beide opleidingen is de studiebelasting een dag per opleidingsdag, naast het lezen van de literatuur. Alle geboortetrauma consulenten en therapeuten kunnen 2x per jaar extra informatie uitwisselen in de bijscholing en tijdens een persoonlijke ontwikkeling dag. Verder ben ik altijd te benaderen voor intercollegiaal overleg n.a.v. een behandeling van een cliënt.

Wat je leert

In de opleiding leer je (tussen haakjes geldt voor de vervolgopleiding)

  • de definitie van een geboortetrauma, de oorzaak en de gevolgen (met verdieping op het gevoelsleven van de moeder en relevante gezondheidsproblemen)
  • de moederlijke fysiologie (met aanvullende kennis op het gebied van veiligheid bieden)
  • zorg op te starten en te evalueren, een veilig en betrouwbaar herstelgesprek te voeren en educatie toe te passen (en aanvullend ondersteunende voeding te adviseren en voor te schrijven)
  • preventieve zorg te geven om de fysiologie van moeder en kind te beschermen en traumatische geboorte ervaringen te voorkomen (en snel te herkennen)
  • moeders te begeleiden die te maken hebben met het verlies van een (ongeboren) kind en hun reactie daarop te behandelen
  • af te bakenen wat je wel en niet behandelt en de zorg te documenteren
  • promoten van de geboortetrauma therapie en preventie
  • (begeleiding bij de reacties op de behandeling, het lijden en verminderen van chronisch verborgen stress)  

Studiebelasting

Voor beide opleidingen geldt een gemiddelde studiebelasting van 8 uren per opleiding dag. Dat is exclusief het lezen van beide verplichte boeken. 

 

AANMELDEN

Interesse of wil jij je aanmelden? Mail Brun@degeboortespecialist.nl of download gelijk het inschrijfformulier:

Als bevoegd en ervaren docent, klinische gezondheids- en verplegingswetenschapper en geboortetrauma therapeut  ben ik geregistreerd bij het CRKBO en kan ik alle opleidingen btw-vrij aanbieden: kijk op www.CRKBO.nl. Wanneer jij je aanmeldt voor één van de opleidingen, lees hier over de voorwaarden en klachten regeling  volgens de eisen van het CRKBO.

Hoe wij omgaan met privacy gevoelige gegevens lees je hier in de privacyverklaring van De Geboortespecialist.