tarieven geboortespecialist

Sluit vriendschap met je zenuwstelsel

Het moederbrein is een bekrachtigend nieuw brein om niet alleen geboortetrauma’s te helen, maar ook positieve ervaringen te versterken en te verbinden met vroege trauma’s. Vele moeders hebben problemen met voelen, intimiteit en seksualiteit door meerdere trauma’s. Dan is het gevoel geschaad en volgen allerlei problemen in het leven, die binnen de reguliere zorg niet opgelost worden. Het hersteltraject is altijd een eerste stap naar genezing. Aanvullend volgt naar wens Vriendschap sluiten met je zenuwstelsel.

Bij het ZOBEVALIK centrum voor geboorte en trauma werken we voortdurend aan onze kennis en streven we naar een compleet behandel- en begeleidingsaanbod, zodat alle vrouwen met een (geboorte)trauma volledig kunnen herstellen. Wij vertrouwen op het zelfherstellende vermogen en blijven bij je, ook als je het moeilijk hebt.

Extra traject om (later verder) te herstellen

Nu is een aanvullend hersteltraject specifiek ontwikkeld voor de vrouw die verbondenheid wil ervaren met zichzelf en de ander en tevreden is over haar gevoel en intieme (seksuele) leven. Vriendschap sluiten ziet er als volgt uit.

  • Sessie 1: Je start met een nieuw herstelgesprek  en gaat daarna thuis je emotionele verdedigingssysteem onderzoeken: wanneer voel jij je veilig en verbonden, gemobiliseerd en (hyper)actief of juist geïmmobiliseerd en ingestort?
  • Sessie 2: Je bespreekt wat je hebt opgemerkt en wordt bewust van het wel en niet (over)leven. Je bereidt de volgende stap voor: wat gebeurt er in je omgeving of in je lichaam en hoe reageer je daarop?
  • Sessie 3: Je bespreekt hoe jij je voelt in relatie tot je omgeving. In de sessie is aandacht voor wat je voelt in je lichaam, hoe je dat bespreekt en wat je nodig hebt. Juist als het gaat om je gevoelsleven, intimiteit of seksualiteit. Je bereidt je voor om zelf je omgeving te gaan beïnvloeden.
  • Sessie 4: Je vertelt hoe je thuis je omgeving kunt veranderen, zodat jij je veilig en verbonden voelt. Besproken wordt wanneer dat wel of niet lukt en waaraan je dat merkt, zodat jij je wensen kunt realiseren m.b.t. de keuzes in je leven, bij intimiteit en seksualiteit.
  • Sessie 5: In de laatste sessie bespreken we jouw tevredenheid t.a.z. van je gevoelsleven en/of seksuele intimiteit en hoe je deze kan optimaliseren door grenzen en triggers te herkennen en te bespreken.

Kosten

Vriendschap sluiten met je zenuwstelsel is een specifiek ontwikkeld hersteltraject voor moeders die triggergevoelig zijn en start met een nieuw herstelgesprek in de eerste sessie. Alle sessie duren een uur en worden online aangeboden. Je kunt ze in overleg met mij inplannen via de  Online Moedergesprekken en per sessie betalen. In totaal kost dit traject 450 euro (btw-vrij). Bel gerust om te bespreken of dit traject bij je past! Ik ben te bereiken op 06-57590343 of stuur me een mail op Brun@degeboortespecialist.nl.