herstellen na zwangerschap met goede voeding

De geboortetrauma therapie

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, ondersteunende voeding, educatie en begeleiding. De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van je natuurlijke vermogens. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling.

Welke klachten worden behandeld? Aanhoudende, onbegrepen klachten die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en het dagelijks functioneren belemmeren. Problemen ontstaan in verschillende fases van het leven en zijn in verband te brengen met moederschap, geboorte, hechting, (op)voeding en verlies. Sommige vrouwen durven niet meer zwanger te worden of de zwangerschap blijft ongewild uit.

Het herstelgesprek

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties. Zo ontstaan functionele verbindingen, stressreductie en psychisch en lichamelijk herstel. De effecten zijn te verklaren omdat het stress systeem tot rust komt en dit alle organen en systemen positief beïnvloedt. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren en je emotionele gezondheid. Je wordt ‘aan’ gezet vanuit je innerlijke kracht en zo kunnen je natuurlijke capaciteiten herstellen. Kelly vertelt in haar podcast hoe het herstelgesprek werkt vanuit eigen ervaring. Fijn om naar te luisteren en heel mooi hoe ze de werking uitlegt!

Het geregistreerde merk HERSTELGESPREK staat voor de wetenschappelijk bewezen effectieve en vriendelijke interventie in de geboortetrauma therapie voor moeders. Het gebruik representeert de kwaliteit van de (her) gecertificeerde geboortetrauma consulenten en therapeuten, die de hersteltherapie zoals beschreven op deze site toepassen. Ons doel is dat moeders herstellen met de geboortetrauma therapie, onafhankelijk van de gevolgen van het geboortetrauma. En dat lukt bij 9 op de 10 moeders na 1 of 2 herstelgesprekken. De overige vrouwen hebben meer gesprekken nodig en/of maken de therapie niet af, meestal vanwege moeilijke omstandigheden in het dagelijks leven waarop ze geen invloed hebben. Mijn ervaring is dat soms al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dat dit in een paar weken tijd verder kan verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Je hebt het zonnetje terug gebracht in mijn bevallingen, ik kan je er niet genoeg voor bedanken!!”

Ik heb het gevoel dat mijn probleem nu pas echt is opgelost.”

Kosten

De Geboortetrauma therapie bestaat uit een (telefonisch) kennismakingsgesprek, een herstelgesprek van ongeveer 1,5 uur, minimaal drie uitgebreide telefonische evaluaties en tussendoor continue begeleiding met mogelijkheden tot extra contact. Dit hersteltraject kost 590,00 euro, inclusief mijn nieuwste e-book O LIJF. Soms is een tweede herstelgesprek met evaluaties nodig, daarvoor wordt 150,00 euro extra in rekening gebracht. De kosten zijn btw vrij. Alle evaluaties worden in overleg met jou gepland. Ik blijf bij je, ook als je het moeilijk hebt, totdat je volledig hersteld bent. Het is belangrijk zelf je herstel te bevorderen met de opdrachten die je meekrijgt en thuis de verantwoordelijk te nemen voor je genezing.