herstellen na zwangerschap met goede voeding

Geboortetrauma Therapie

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, ondersteunende voeding, educatie en begeleiding. De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van je natuurlijke vermogens. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling.

Welke klachten worden behandeld? Aanhoudende, onbegrepen klachten die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en het dagelijks functioneren belemmeren. Problemen ontstaan in verschillende fases van het leven en zijn in verband te brengen met moederschap, geboorte, hechting, (op)voeding en verlies. Sommige vrouwen durven niet meer zwanger te worden of de zwangerschap blijft ongewild uit.

Herstelgesprek

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, wat gunstige veranderingen teweegbrengt in hersenfuncties. Zo ontstaan functionele verbindingen, stressreductie en psychisch en lichamelijk herstel. De effecten zijn te verklaren omdat het stress systeem tot rust komt en dit alle organen en systemen positief beïnvloedt. De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren en je emotiolele brein.

Doel van het herstelgesprek is je gezondheid verbeteren en problemen voorkomen vanuit het vermogen van je eigen lichaam. Je wordt ‘aan’ gezet vanuit je innerlijke kracht en zo kunnen natuurlijke capaciteiten herstellen.

Meestal kunnen in één of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij  je beter gaan voelen. Mijn ervaring is dat soms al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dat dit in een paar weken tijd verder kan verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

De effectiviteit van het herstelgesprek met de begeleiding tijdens de geboortetrauma therapie is ongeveer 80%. Dat betekent dat 8 op de 10 moeders na 1 of 2 herstelgesprekken volledig herstellen. De overige vrouwen hebben meer gesprekken nodig. Ongeveer 10% maakt de therapie niet af, meestal vanwege moeilijke omstandigheden in het dagelijks leven waarop ze geen invloed hebben.

Je hebt het zonnetje terug gebracht in mijn bevallingen, ik kan je er niet genoeg voor bedanken!!”

Ik heb het gevoel dat mijn probleem nu pas echt is opgelost.”

Kosten

De Geboortetrauma therapie bestaat uit een (telefonisch) kennismakingsgesprek, een herstelgesprek van 1,5 uur, minimaal twee telefonische evaluaties en continue begeleiding met mogelijkheden tot extra contact. Dit hersteltraject kost 350,00 euro. Voor een extra herstelgesprek met een evaluatie wordt 150,00 euro in rekening gebracht. Alle kosten zijn btw vrij.

 

 

 

 

scheidslijn