Ervaringen van moeders rondom geboorte zijn de oorsprong van continu wetenschappelijk onderzoek. Hun verhalen zijn gebruikt in het onderzoeksverslag ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT (2018) en het nieuwe boek O LIJF over geboorte trauma herstel (2023). Vanuit de behoeftes van moeders is het DoeBoek IK BEVAL – IN VERTROUWEN ontwikkeld om positieve geboorte ervaringen te promoten (2020). De Geboortespecialist geeft deze boeken in eigen beheer uit. Je kunt ze hieronder bestellen.

zo beval ik

O LIJF – geboorte trauma herstel

Het aangrijpende boek O LIJF over geboorte trauma herstel onthult de gevolgen van de standaard geboortezorg in Nederland en België op alle vruchtbare vrouwen in hun moederschap. Een ontroerend en inspirerend verslag over een andere blijvende waarheid vanuit de ‘Oral culture’ van moeders in hun gezin.

Na 15 jaren wetenschappelijk onderzoek wordt steeds duidelijker hoe schadelijk de dwingende en vervreemdende zorg is en hoe moeders zelf alles kunnen omdraaien. Steeds gaat het om het gebrek aan liefde of de aanwezigheid ervan. Een bron vol erkenning, hoop en natuurlijke wijsheid met gezondheid als uitkomst.

Het e-book en het limited edition hardback boek O LIJF zijn te bestellen op www.degeboortespecialist.nl.

Kijk voor meer informatie, publicaties en fijne podcasts op www.zobevalik.nl.

Het boek kost 40,00 euro inclusief verzendkosten en btw. Na betaling wordt het boek verstuurd. Je kunt eenvoudig betalen via iDeal.

E-BOOK O LIJF

Dit e-book O LIJF is een Flowable e-book (epub2). Dat is een digitaal document waarbij de teksten van een boek zijn omgezet naar HTML en geschikt is voor de meeste e-readers, tablets en smartphones. Daar waar een fysiek boek bestaat uit pagina’s welke vanzelfsprekend een vaste lay-out hebben, heeft een ‘reflowable’ e-book een vloeibare lay-out. Alle reader apps kunnen dit type e-book prima verwerken, maar let wel op: elk device en app gaat anders om met de verwerking van het e-book/HTML. Jouw e-book kan er dus op ieder apparaat anders uitzien.

Je kunt je e-book opslaan op verschillende apps, zoals KOBO, Collect of via een account op Bol.com of eBook.nl. Veel plezier ermee!

Het e-book kost 40 euro. Na betaling ontvang je de download link.

zo beval ik

ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT

Na ruim 600 gesprekken met moeders en 10 jaren wetenschappelijk onderzoek levert dit boek unieke inzichten over het moederlichaam, bevallen en gezondheid.

ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT geeft een indringend beeld vanuit het persoonlijk leven van moeders. Vandaar uit wordt beschreven wat zij, van nature wensen, welke rol de reguliere zorg heeft bij het ontstaan van een geboortetrauma en hoe moeders kunnen herstellen. Dit boek laat verschillende kanten zien en is geschreven om de diepe betekenis van geboorte een nieuwe impuls te geven en met begrip terug te kijken naar wat er gebeurde. ZO BEVAL IK bevat bijna 400 pagina’s met vele citaten van moeders en prachtige foto’s. Het boek kost 30,00 euro inclusief verzendkosten en btw. Na betaling wordt het boek verstuurd. Je kunt eenvoudig betalen via iDeal.

IK BEVAL – IN VERTROUWEN

Ben jij in verwachting? Dan is dit DoeBoek een unieke voorbereiding op je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het doel is gezond te blijven, gebruikmakend van jouw wetenschap.

IK BEVAL IN VERTROUWEN schrijf je ZELF! Vanuit jouw ervaringen ontdek je wat je jouw nieuwe baby te bieden hebt. Het boek en de bijbehorende Zobevalik Coaching helpen je emotioneel sterker te zijn. Geïnspireed door anderen realiseer je positieve ervaringen rondom de geboorte. Het boek bevat veel wetenschappelijke kennis en links naar films, foto’s, podcasts en vele alternatieven voor een gezonde geboorte.

Het DoeBoek heeft ruim 100 pagina’s en kost 25,00 euro inclusief verzendkosten en BTW. Na betaling wordt het boek verstuurd. Je kunt het boek eenvoudig betalen via iDeal.