collage de geboortespecialist

 Agenda & onderzoek

 

Agenda 2021

 2021

Opleiding tot GTC Opleiding tot GTT Opleiding tot TPC Intervisie Her certificering Online bijscholingen
Jan 13, 20, 27

 7 offline

14 online

21 + 28 ex

20/1/22 + 27/1/22 ex

Febr 3, 10, 17

4 offline

11 online

 24
Mrt 3,10, 17

4 offline

11 online

24
Apr 14

1 offline

8 online

21
Mei

20 ex  offline

27 ex online

 
Juni 24 evaluatie 16 30
Sept 15, 29

9 offline

16 online

Okt 13

7 offline

14 online

20
Nov 17

4 offline

11 online

25 evaluatie

 10
Dec

2 offline

9 online

Empirisch onderzoek Afgelopen tien jaren heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar geboortetrauma’s en mogelijkheden voor herstel. Graag deel ik een beschrijvend kwalitatief onderzoek vanuit het perspectief van moeders. Dit artikel is begin 2018 gepubliceerd, waarin ik een gelegenheidsteekproef van 35 moeders heb betrokken. Eind 2018 is mijn boek ZO BEVAL IK gepubliceerd, gebaseerd op meer dan 600 gesprekken met moeders over de geboorte van hun kind.

Bekend is dat steeds meer vrouwen een traumatische ervaring hebben bij de geboorte van hun kind. Welke gevolgen dat heeft in hun dagelijks leven is nog nooit eerder onderzocht. Duidelijk wordt wat volgens moeders de oorzaak is van een geboortetrauma en wat hen helpt om te herstellen. Nieuw is de toepassing van de oplossingsgerichte benadering in een herstelgesprek, waar moeders zelf hun klachten verklaren in de traumatische geboorte ervaring. Ze benoemen de gewenste effecten van het gesprek, gevolgd door hun verbeelding en ervaring over hoe ze het graag anders hadden gewild. Moeders met een geboortetrauma kunnen in een herstelgesprek onder begeleiding het zelf herstellend vermogen gebruiken, wat leidt tot psychisch en lichamelijk herstel. Voor het onderzoeksverslag kun je deze link gebruiken: Onderzoeksverslag Geboortetrauma en herstel

Meetinstrument Wanneer je de ervaren tevredenheid van de moeder over haar bevalling wilt meten, is het valide en betrouwbare meetinstrument The Birth Satisfaction Scale (BSS) door mij vertaald. De vertaalde vragenlijst wordt in 2020 met een nieuw wetenschappelijk onderzoek gevalideerd, zodat deze in Nederland gebruikt kan worden. Je kunt de voorlopige versie met deze link downloaden: Vragenlijst ervaren tevredenheid over de geboorte.

Lezingen Steeds vaker word ik gevraagd te vertellen over mijn onderzoekswerk en de geboortetrauma therapie en preventie. Het is goed  de verhalen van moeders met andere professionals te delen, zodat de zorg voor moeders verbetert en moeders een grotere kans krijgen gezond te zijn na de bevalling. Neem gerust contact op als ik iets voor jouw team, organisatie, congres of symposium kan betekenen. Ik breng 500,00 euro (inclusief reiskosten en btw vrij) in rekening voor het voorbereiden van een lezing op maat, informatiemateriaal en ruimte voor persoonlijk contact voor en na de lezing.

scheidslijn