collage de geboortespecialist

Opleiding tot Traumapreventie Coach voor aanstaande moeders

In 2022 is het landelijk ZOBEVALIK centrum voor geboorte en trauma opgericht met een fysieke lokatie in Vianen. Onze missie is trauma vrij moederschap. Wij gaan ervanuit dat zij het weet. Dat is de basis van ons werk in geboortetraumaherstel en preventie. De kennis die een barende vrouw heeft over haar eigen lichaam en haar baby heeft weinig gezag en is ondergeschikt aan de medische kennis van verpleegkundigen, verloskundigen en gynaecologen. Dat leidt tot een verhoogd risico op negatieve ervaringen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Omdat geen enkele medische behandeling en zwangerschapscursus direct gericht is op het voorkomen van een geboortetrauma, startten we in 2020 de Zobevalik Coaching, een traumapreventietraject voor nieuwe moeders. We gebruiken daarbij het DoeBoek IK BEVAL – IN VERTROUWEN, wat richting geeft aan de bewustwording van de moeder en haar voorbereiding op haar bevalling en nageboortetijd optimaliseert. Hieruit volgde de opleiding tot traumapreventie coach. In je praktijk werk je als ZOBEVALIK COACH voor nieuwe moeders aangesloten bij het landelijk ZOBEVALIK centrum. We bieden een FYSIEKE EN ONLINE versie van de opleiding!

WAAROM

Wij zoeken vrouwen die afgestemd op hun gevoel kiezen voor betere emotionele zorg voor aanstaande moedres én tegelijk willen omgaan met eigen onzekerheden. Velen missen ook de begeleidende zorg na de bevalling, waar de ZOBEVALIK COACH een actieve rol in gaat vervullen. Voor deze opleiding vragen we bewust geen accreditatie aan, waarmee we een selectieve groep deelnemers aantrekken die de juiste kwaliteit bieden en willen werken met de diepere lagen van geboorte en gezondheid. Deelnemers worden blij van de volgende kenmerken van deze opleiding:

 • Breng in de praktijk wat effectief is en waar moeders van profiteren
 • Focus op emotie en stress van aanstaande moeders
 • Alles draait om verbinding: van buiten naar binnen, van binnen naar buiten
 • Werken in de diepere lagen, daar waar problemen voorkomen en opgelost kunnen worden
 • De wetenschappelijke grondslag vanuit onderzoek in het dagelijks leven van moeders
 • Literatuur over intuïtie, afgaan op je gevoel en de rol van emotie als bescherming
 • Aandacht voor alle fases rondom de geboorte, dus ook daarna
 • Het maken van een praktijk plan met haalbare en meetbare doelen
 • Goede zorg voor moeders leidt tot gezonde vrouwen, kinderen en een mooie samenleving

WIE

Deze opleiding is geschikt voor alle vrouwen die met (aanstaande) moeders willen werken en een rol willen spelen in de preventie van geboortetrauma’s voor en na de bevalling. Ben jij gemotiveerd en bereid moeders te begeleiden in misschien wel de meest uitdagende periode in haar leven? Dan ben je welkom! De opleiding is een waardevolle aanvulling op het werk van doula’s, cursusleidsters Hypnobirthing en Samen Bevallen, Zwanger&Fit, Yoga docenten en Geboortetrauma Consulenten/Therapeuten. Ook voor reguliere zorgverleners is de opleiding zeer inspirerend. De opleiding leidt niet alleen bij de moeder tot een gevoel van innerlijke kracht en vertrouwen, maar raakt ook jou als student in diepere lagen. Je volgt een vergelijkbare reis in bewustwording als de moeder. De ZOBEVALIK COACH is een innovatieve rol en is uniek qua wetenschappelijke onderbouwing en positieve gezondheidsresultaten.

WANNEER

De innovatieve opleiding van 7 dagen tot ZOBEVALIK COACH wordt vanaf september 2023 FYSIEK en ONLINE aangeboden op donderdagen. De fysieke lesdagen zijn van 10-15 uur gepland in Vianen. De 5 OFFLINE lessen zijn op 7/9, 5/10, 2/11, 7/12 en de tussen examen is op 18/1/2024 gepland. Daarna volg je nog twee verdiepingsdagen, waarvan de laatste het eind examen met vertificering. Deze zijn gepland op 20 juni en 21 november 2024 in Vianen.

De 5 ONLINE lesdagen op 14/9, 12/10, 9/11, 14/12 en de tussen examen is op 25/1/2024 gepland. Daarna volg je nog twee verdiepingsdagen, waarvan de laatste het eind examen met certificering. Deze zijn gepland op 20 juni en 21 november 2024 in Vianen. LET OP: bij biede opleidingen kunnen we maximaal 6 deelnemers toelaten.

WAT

Aanstaande moeders kunnen zelf hun bevalling regelen als ze emotioneel sterk zijn en onafhankelijk functioneren. Dat leidt ertoe dat ze bepalen wat besproken wordt en inbreng hebben in hun geboorteproces. Alles draait om communicatie – op celniveau – en de link tussen lichaam en geest én personen onderling. Daarom ligt de focus in de opleiding op jouw innerlijke kracht, hoe je omgaat met emoties en stress en bijdraagt aan een zelfregulerende bevalling, zodat moeder en kind gezond zijn na de geboorte. We gaan naast wetenschappelijke kennis vooral kijken naar de diepere lagen: in die van onszelf als opleiders, van jou als student, van de aanstaande moeder en alle onderlinge verbanden. Daarnaast leer je te werken met het DoeBoek IK BEVAL en de geboortecursus Zo beval ik vorm te geven, passend bij de wensen van aanstaande moeders en jouw praktijk. Tijdens het examen presenteer jij je (nieuwe) plannen voor je praktijk. De studiebelasting verschilt per deelnemer. Tussen de lesdagen door ben je actief met je eigen ontwikkeling, het vergroten van je kennis, de integratie van beide in voorbereiding op je (vernieuwde) praktijk en het doen van allerlei opdrachten. Reken gemiddeld op 2 dagen studeren per opleiding dag, exclusief het lezen van de verplichte boeken.

KOSTEN

De kosten voor beide opleidingen zijn 2695,00 euro. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheid in 2x te betalen, mocht dat voor jou een uitkomst zijn: de 1e helft voor aanvang van de opleiding, de 2e helft voor de tussentoets. Beide zijn inclusief het wetenschappelijke boeken ZO BEVAL IK , DoeBoek IK BEVAL en een nieuw boek. De opleidingen zijn btw vrij, mits jij je inschrijft. Alle lessen zijn volledig verzorgd en je ontvangt na het tussen examen en certificering

 • een kennistoets voorafgaand aan de opleiding over geboorte-trauma-herstel-preventie
 • promotie en online zichtbaarheid van je eigen praktijk
 • 10 gratis DoeBoeken na het behalen van het certificaat
 • 10 gratis Brochures en een drukversie na het examen
 • naar wens online Zobevalik Support begeleiding
 • het geregistreerde merk van ons unieke product ZOBEVALIK na het examen
 • alle informatie op de sites van De Geboortespecialist en Zobevalik en gebruik van ons platvorm en Instagram

Als Zobevalik Teamlid maak je gebruik van

 • een online platform voor persoonlijke en professionele ontwikkeling voor 40 euro per maand
 • abonnement om je eigen online marketing een boost te geven voor 10 euro per maand
 • continu aanbod van bijscholingen en trainingen
 • nieuwe producten die je kunt toevoegen, waaronder de Online Moedergesprekken, de Reis naar vruchtbaar zijn en Traumapreventie in de nageboortetijd
 • de ontwikkeling van traumapreventie voor aanstaande moeders via toekomstig wetenschappelijk onderzoek
 • de mogelijkheid de opleiding tot Geboortetrauma Consulent in een verkort traject te volgen in de Summer School (zie info onderaan)

 

AANMELDEN

Interesse of wil jij je aanmelden? Mail Brun@degeboortespecialist.nl of download gelijk het inschrijfformulier:

Als bevoegd en ervaren docent, klinische gezondheids- en verplegingswetenschapper en geboortetrauma therapeut  ben ik geregistreerd bij het CRKBO en kan ik alle opleidingen btw-vrij aanbieden: kijk op www.CRKBO.nl. Wanneer jij je aanmeldt voor één van de opleidingen, lees hier over de voorwaarden en klachten regeling  volgens de eisen van het CRKBO.

Hoe wij omgaan met privacy gevoelige gegevens lees je hier in de privacyverklaring van De Geboortespecialist.

Wil je graag meer informatie, een PREVIEW om een indruk te krijgen van het lesmateriaal of de Podcasts luisteren: kijk dan op Zobevalik of bel/mail Brun op 06-57590343 en brun@degeboortespecialist.nl. Heb je nog twijfels: volg ons op Instagram @zobevalik en bekijk de live promotie bijeenkomsten op onze IGTV!

Wil je alvast meer weten over de wetenschappelijke onderbouwing van de geboortetrauma preventie en therapie, bestel dan het boek-zo-beval-ik I 10 jarenonderzoek I 600 gesprekken met moeders. 

LET OP: Traumapreventie Coaches kunnen na het tussen examen starten met de online Summer School: de verkorte opleiding van 7 dagen tot Geboortetrauma Consulent. En eventueel daarna de 4 daagse online opleiding tot Geboortetrauma Therapeut. De opleiding tot Consulent kost 2000,00 euro en tot therapeut 1295,00 euro. Kijk voor meer informatie op opleiding-geboortetrauma-consulent-en-therapeut.