collage de geboortespecialist

Opleiding tot traumapreventie coach voor aanstaande moeders

De kennis die een barende vrouw heeft over haar eigen lichaam en haar baby heeft weinig gezag en is ondergeschikt aan de medische kennis van verpleegkundigen, verloskundigen en gynaecologen. Dat leidt tot een verhoogd risico op negatieve ervaringen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Omdat geen enkele medische behandeling en zwangerschapscursus direct gericht is op het voorkomen van een geboortetrauma, lanceren we in 2020 een traumapreventietraject voor moeders. Dit wordt aangeboden in de vorm van een unieke geboortecusus Zo beval ik, waarbij de aanstaande moeder het DoeBoek IK BEVAL – IN VERTROUWEN zelf schrijft en daarmee haar bevalling en herstel voorbereidt. Hieruit volgt een nieuwe opleiding tot TRAUMAPREVENTIE COACH voor geboortezorgverleners. We starten een FYSIEKE EN ONLINE versie van de opleiding!

WAAROM

Wij zoeken vrouwen die afgestemd op hun gevoel kiezen voor betere geboortezorg én tegelijk willen omgaan met eigen onzekerheden. Velen missen ook de begeleidende zorg na de bevalling, waar de TRAUMAPREVENTIE COACH een actieve rol in gaat vervullen. Voor deze opleiding vragen we bewust geen accreditatie aan, waarmee we een selectieve groep deelnemers aantrekken die de juiste kwaliteit bieden en willen werken met de diepere lagen van geboorte en gezondheid. Deelnemers worden blij van de volgende kenmerken van deze opleiding:

 • Breng in de praktijk wat effectief is en waar moeders van profiteren
 • Focus op emotie en stress van aanstaande moeders
 • Alles draait om verbinding: van buiten naar binnen, van binnen naar buiten
 • Werken in de diepere lagen, daar waar problemen voorkomen en opgelost kunnen worden
 • De wetenschappelijke grondslag vanuit onderzoek in het dagelijks leven van moeders
 • Literatuur over intuïtie, afgaan op je gevoel en de rol van emotie als bescherming
 • Aandacht voor alle fases rondom de geboorte, dus ook daarna
 • Het maken van een praktijk plan met haalbare en meetbare doelen
 • Goede zorg voor moeders leidt tot gezonde vrouwen, kinderen en een samenleving

WIE

Alle geboortezorgverleners die met (aanstaande) moeders willen werken en een rol willen spelen in hun emotionele kracht, zodat moeder en kind gezond zijn na de geboorte. De opleiding is een waardevolle aanvulling op het werk van doula’s, cursusleidsters Hypnobirthing en Samen Bevallen, Zwanger&Fit en Yoga docenten en Geboortetrauma Consulenten/Therapeuten. Ook voor reguliere zorgverleners is de opleiding zeer inspirerend. De opleiding leidt niet alleen bij de moeder tot een gevoel van waardering, maar raakt ook jou als cursist in een diepere laag. Een TRAUMAPREVENTIE COACH is een innovatieve rol en is uniek qua wetenschappelijke onderbouwing en positieve gezondheidsresultaten.

WANNEER

De innovatieve opleiding van 5 dagen tot TRAUMAPREVENTIE COACH wordt FYSIEK aangeboden op de donderdagen 10/9, 8/10, 5/11, 3/12 en de examendag op 21 januari 2021. De lesdagen zijn van 10-15 uur gepland in Vianen. De live ONLINE opleiding is ook van 10-15 uur en is gepland op de donderdagen 17/9, 15/10, 12/11, 10/12 en de examendag op 28 januari 2021. LET OP: in verband met de 1,5 meter maatregel en communicatie online kunnen we per opleiding maximaal 6 deelnemers toelaten.

WAT

Aanstaande moeders kunnen zelf hun bevalling regelen als ze emotioneel sterk zijn en onafhankelijk functioneren. Dat leidt ertoe dat ze bepalen wat besproken wordt en inbreng hebben in hun geboorteproces. Alles draait om communicatie – op celniveau – en de link tussen lichaam en geest én personen onderling. Daarom ligt de focus in de opleiding op jouw innerlijke kracht, hoe je omgaat met emoties en stress en bijdraagt aan een zelfregulerende bevalling, zodat moeder en kind gezond zijn na de geboorte. We gaan naast wetenschappelijke kennis vooral kijken naar de diepere lagen: in die van onszelf als opleiders, van jou als cursist, van de aanstaande moeder en alle onderlinge verbanden. Daarnaast leer je te werken met het DoeBoek IK BEVAL en de geboortecursus Zo beval ik vorm te geven, passend bij de wensen van aanstaande moeders en jouw praktijk. Tijdens het examen presenteer jij je (nieuwe) plannen voor je praktijk.

KOSTEN

De FYSIEKE opleiding kost 2500,00 euro, de ONLINE opleiding 2150,00 euro. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheid in 2x te betalen, mocht dat voor jou een uitkomst zijn: de 1e helft voor aanvang van de opleiding, de 2e helft voor de examendag. Beide zijn inclusief het wetenschappelijke boek ZO BEVAL IK en het DoeBoek IK BEVAL. De opleidingen zijn btw vrij, mits jij je inschrijft. Alle lessen zijn volledig verzorgd en je profiteert van

 •  een kennistoets voorafgaand aan de opleiding over geboorte-trauma-herstel
 •  promotie en online zichtbaarheid ter voorbereiding op het examen en je eigen praktijk
 •  10 gratis DoeBoeken na het behalen van het certificaat
 •  twee terugkom dagen in 2021 en naar wens aangevuld met online begeleiding
 •  alle informatie op de sites van De Geboortespecialist en gebruik van ons platvorm op Instagram @zobevalik
 •  (in de nabije toekomst) vergoeding van onze aangeboden zorg via lidmaatschap van de Beroepscoöperatie Childbirth Educators
 • de ontwikkeling van traumapreventie voor aanstaande moeders via toekomstig wetenschappelijk onderzoek

AANMELDEN

Wil je graag meer informatie, een PREVIEW van de opbouw van de opleiding en het examen of je alvast aanmelden: bel Brun op 06-57590343 of mail naar brun@degeboortespecialist.nl. Heb je nog vragen of twijfels: volg ons op Instagram @zobevalik en bezoek de life promotie bijeenkomsten!

Kijk voor meer informatie op degeboortespecialist en zobevalik

Wil je alvast meer weten over de wetenschappelijke onderbouwing van de geboortetrauma preventie en therapie, bestel dan het boek-zo-beval-ik I 10 jarenonderzoek I 600 gesprekken met moeders 

LET OP: In 2021 start een proef om Traumapreventie Coaches online op te leiden tot Geboortetrauma Consulent en Therapeut. De opleiding tot Consulent duurt 7 dagen, is gepland op 5, 12, 19, 26 mei en 9 en 23 juni en de examendag op 8 september. De kosten zijn 2000,00 euro, en na inschrijving btw vrij. Kijk voor de opleidingsdagen tot Therapeut op het tabblad opleiding-geboortetrauma-consulent-en-therapeut.

 

 

 

 

scheidslijn