collage de geboortespecialist

Opleiding tot Traumapreventie Coach voor aanstaande moeders

De kennis die een barende vrouw heeft over haar eigen lichaam en haar baby heeft weinig gezag en is ondergeschikt aan de medische kennis van verpleegkundigen, verloskundigen en gynaecologen. Dat leidt tot een verhoogd risico op negatieve ervaringen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Omdat geen enkele medische behandeling en zwangerschapscursus direct gericht is op het voorkomen van een geboortetrauma, lanceren we in 2020 de Zobevalik Coaching, een traumapreventietraject voor nieuwe moeders. We gebruiken daarbij het DoeBoek IK BEVAL – IN VERTROUWEN, wat richting geeft aan de bewustwording van de moeder en haar voorbereiding op haar bevalling en herstel optimaliseert. Hieruit volgt een nieuwe opleiding tot traumapreventie coach. In je praktijk werkt je als ZOBEVALIK COACH voor nieuwe moeders. We starten een FYSIEKE EN ONLINE versie van de opleiding!

WAAROM

Wij zoeken vrouwen die afgestemd op hun gevoel kiezen voor betere geboortezorg én tegelijk willen omgaan met eigen onzekerheden. Velen missen ook de begeleidende zorg na de bevalling, waar de ZOBEVALIK COACH een actieve rol in gaat vervullen. Voor deze opleiding vragen we bewust geen accreditatie aan, waarmee we een selectieve groep deelnemers aantrekken die de juiste kwaliteit bieden en willen werken met de diepere lagen van geboorte en gezondheid. Deelnemers worden blij van de volgende kenmerken van deze opleiding:

 • Breng in de praktijk wat effectief is en waar moeders van profiteren
 • Focus op emotie en stress van aanstaande moeders
 • Alles draait om verbinding: van buiten naar binnen, van binnen naar buiten
 • Werken in de diepere lagen, daar waar problemen voorkomen en opgelost kunnen worden
 • De wetenschappelijke grondslag vanuit onderzoek in het dagelijks leven van moeders
 • Literatuur over intuïtie, afgaan op je gevoel en de rol van emotie als bescherming
 • Aandacht voor alle fases rondom de geboorte, dus ook daarna
 • Het maken van een praktijk plan met haalbare en meetbare doelen
 • Goede zorg voor moeders leidt tot gezonde vrouwen, kinderen en een samenleving

WIE

Alle geboortezorgverleners die met (aanstaande) moeders willen werken en een rol willen spelen in hun emotionele kracht, zodat moeder en kind gezond zijn na de geboorte. De opleiding is een waardevolle aanvulling op het werk van doula’s, cursusleidsters Hypnobirthing en Samen Bevallen, Zwanger&Fit en Yoga docenten en Geboortetrauma Consulenten/Therapeuten. Ook voor reguliere zorgverleners is de opleiding zeer inspirerend. De opleiding leidt niet alleen bij de moeder tot een gevoel van waardering, maar raakt ook jou als cursist in een diepere laag. Een ZOBEVALIK COACH is een innovatieve rol en is uniek qua wetenschappelijke onderbouwing en positieve gezondheidsresultaten.

WANNEER

De innovatieve opleiding van 5 dagen tot ZOBEVALIK COACH wordt in 2021 FYSIEK aangeboden op de donderdagen. De lesdagen zijn van 10-15 uur gepland in Vianen. In het najaar van 2021 start de eerstvolgende opleiding en zijn de lessen op 9/9, 7/10, 4/11, 2/12 en het examen op 20/1/2022 gepland.

De live ONLINE opleiding is ook op de donderdag van 10-15 uur. In het najaar van 2021 zijn de lesdagen gepland op 16/9, 14/10, 11/11, 9/12 en het examen op 27/1/2022 gepland. LET OP: in verband met de 1,5 meter maatregel en communicatie online kunnen we per opleiding maximaal 6 deelnemers toelaten.

WAT

Aanstaande moeders kunnen zelf hun bevalling regelen als ze emotioneel sterk zijn en onafhankelijk functioneren. Dat leidt ertoe dat ze bepalen wat besproken wordt en inbreng hebben in hun geboorteproces. Alles draait om communicatie – op celniveau – en de link tussen lichaam en geest én personen onderling. Daarom ligt de focus in de opleiding op jouw innerlijke kracht, hoe je omgaat met emoties en stress en bijdraagt aan een zelfregulerende bevalling, zodat moeder en kind gezond zijn na de geboorte. We gaan naast wetenschappelijke kennis vooral kijken naar de diepere lagen: in die van onszelf als opleiders, van jou als cursist, van de aanstaande moeder en alle onderlinge verbanden. Daarnaast leer je te werken met het DoeBoek IK BEVAL en de geboortecursus Zo beval ik vorm te geven, passend bij de wensen van aanstaande moeders en jouw praktijk. Tijdens het examen presenteer jij je (nieuwe) plannen voor je praktijk. De studiebelasting verschilt per deelnemer. Tussen de lesdagen door ben je actief met je eigen ontwikkeling, het vergroten van je kennis, de integratie van beide in voorbereiding op je (vernieuwde) praktijk en het doen van allerlei opdrachten. Reken gemiddeld op 2 dagen studeren per opleiding dag, exclusief het lezen van de verplichte boeken.

KOSTEN

De FYSIEKE opleiding kost 2500,00 euro, de ONLINE opleiding 2150,00 euro. Je kunt gebruik maken van de mogelijkheid in 2x te betalen, mocht dat voor jou een uitkomst zijn: de 1e helft voor aanvang van de opleiding, de 2e helft voor de examendag. Beide zijn inclusief het wetenschappelijke boek ZO BEVAL IK en het DoeBoek IK BEVAL. De opleidingen zijn btw vrij, mits jij je inschrijft. Alle lessen zijn volledig verzorgd en je profiteert van

 •  een kennistoets voorafgaand aan de opleiding over geboorte-trauma-herstel-preventie
 •  promotie en online zichtbaarheid ter voorbereiding op het examen en je eigen praktijk
 •  10 gratis DoeBoeken na het behalen van het certificaat
 •  twee terugkom dagen in 2021 en naar wens aangevuld met online begeleiding
 •  alle informatie op de sites van De Geboortespecialist en Zobevalik en gebruik van ons platvorm op Instagram @zobevalik
 •  (in de nabije toekomst) vergoeding van onze aangeboden zorg via lidmaatschap van de Beroepscoöperatie Childbirth Educators
 • de ontwikkeling van traumapreventie voor aanstaande moeders via toekomstig wetenschappelijk onderzoek

 

AANMELDEN

Interesse of wil jij je aanmelden? Mail Brun@degeboortespecialist.nl of download gelijk het inschrijfformulier!

 

Als bevoegd en ervaren docent, klinische gezondheids- en verplegingswetenschapper en geboortetrauma therapeut  ben ik geregistreerd bij het CRKBO en kan ik alle opleidingen btw-vrij aanbieden: kijk op www.CRKBO.nl. Wanneer jij je aanmeld voor één van de opleidingen, lees hier over de voorwaarden en klachten regeling  volgens de eisen van het CRKBO.

Hoe wij omgaan met privacy gevoelige gegevens lees je hier in de privacyverklaring van De Geboortespecialist.

Wil je graag meer informatie, een PREVIEW van de opbouw van de opleiding en het examen of je alvast aanmelden: bel Brun op 06-57590343 of mail naar brun@degeboortespecialist.nl. Heb je nog vragen of twijfels: volg ons op Instagram @zobevalik en bezoek de live promotie bijeenkomsten!

Kijk voor meer informatie op degeboortespecialist en zobevalik

Wil je alvast meer weten over de wetenschappelijke onderbouwing van de geboortetrauma preventie en therapie, bestel dan het boek-zo-beval-ik I 10 jarenonderzoek I 600 gesprekken met moeders 

LET OP: In 2021 start een proef om Traumapreventie Coaches online op te leiden tot Geboortetrauma Consulent en Therapeut. De opleiding tot Consulent duurt 7 dagen, is gepland op 5, 12, 19, 26 mei en 9 en 23 juni en de examendag op 8 september. De kosten zijn 2000,00 euro, en na inschrijving btw vrij. Kijk voor de opleidingsdagen tot Therapeut op het tabblad opleiding-geboortetrauma-consulent-en-therapeut.

scheidslijn