traumatherapeut

Geboortetrauma therapie

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van het herstelgesprek, ondersteunende voeding, psycho en/of geboorte educatie en begeleiding. De therapie is een lichaamsgerichte behandeling en werkt zelfs op celniveau. De geboortetrauma therapie is goed te combineren met andere zorg, omdat alleen gebruik gemaakt wordt van het natuurlijke vermogen van de cliënt. Dat draagt bij aan een vriendelijke en effectieve behandeling.

Voordat de behandeling start wordt een informatief telefonisch gesprek gehouden. Meestal kan daarna een afspraak gepland worden voor het herstelgesprek. Je kunt soms bij jou thuis behandeld worden en hebt te maken met één geboortetrauma consulent/therapeut. Vaak is één consult al voldoende. De benadering is vriendelijk en zacht, waarbij geen negatieve ervaringen worden herbeleefd. We bieden extra begeleiding vanaf het eerste contact en na de behandeling zolang daar behoefte aan is. De uren en dag na de behandeling wordt soms vermoeidheid ervaren.

Welke klachten worden behandeld? Aanhoudende, onbegrepen klachten die lichamelijk, psychisch en/of sociaal van aard zijn en het dagelijks functioneren belemmeren. Problemen ontstaan in verschillende fases van het leven en zijn in verband te brengen met moederschap, miskraam, geboorte, hechting, (op)voeding, werk, verlies en traumatische ervaringen. Tijdens zwangerschap spelen vaak problemen, zoals het geen contact kunnen maken met je ongeboren baby, angst, onzekerheid, spanning, stress en vrees voor de komende bevalling of negatieve gevoelens over de vorige bevalling. Ook de klachten die hieronder staan kunnen in de zwangerschap opgemerkt worden. Negatieve ervaringen tijdens de bevalling hebben effect op de gezondheid, het gevoelsleven en het gedrag van de moeder. De klachten kunnen (jaren) na de bevalling of miskraam ontstaan, wat zich kan uiten in stress, pijn, ongemak, vaginisme, ontevredenheid over de borstvoeding, machteloosheid, vermoeidheid, uitputting, depressie, burn-out, posttraumatische stress reactie, paniekaanvallen, dwanggedachtes, angstig of beangstigend gedrag, onzekerheid, isolement, onrust, overprikkeld, concentratieverlies, problemen in relaties en seksualiteit en spanningen in het gezin. Deze klachten variëren individueel in verschillende verschijningsvormen. Sommige vrouwen durven niet meer zwanger te worden of de zwangerschap blijft ongewild uit. Volwassen kinderen kunnen ook problemen ontwikkelen na een traumatische voorgeschiedenis, geboorte en/of eerste levensjaren wat zich vaak uit in stress gerelateerde klachten en emotionele overbelasting.

Een teamlid ontvang een jaar na de behandeling het volgende bericht van een moeder: “Door de vragen die je stelde werd mij steeds meer bewust wat het probleem was. Drie jaren naar de psycholoog, drie jaren maandelijks EMDR en nog waren mijn problemen niet opgelost. Eén herstelgesprek en ik wist het! Het verbaast me nog elke dag, wat het met mij en met de band met mijn kind heeft gedaan. Het is onbeschrijvelijk.”

De natuurlijke benadering van onze hersteltherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van wat je weet en wat voor jou werkt, is goed toe te passen voordat je (opnieuw) zwanger wordt, (vlak) voor je bevalling en (veel) later in je leven. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Benader een teamlid in de buurt of bel 06-57590343.
scheidslijn