De Geboortetrauma therapie

Voor moeders met een geboortetrauma bieden wij een vriendelijke en effectieve behandeling. Het is belangrijk te werken aan je herstel, omdat negatieve of traumatische ervaringen rondom de geboorte leiden tot gezondheidsverlies. Bekend is dat de helft van de moeders negatieve situaties en periodes meemaakt tijdens de zwangerschap, bevalling en in de nageboortetijd. Bijna alle vrouwen voelen zich minder gezond sinds de geboorte van hun kind! Moeders, hun naasten én vele zorgverleners denken dat dit erbij hoort. In tegendeel. Zoek goede hulp waar je direct van profiteert. In heel Nederland en België kun je een teamlid in de buurt vinden om weer net zo gezond te worden als voor de geboorte van je kind(eren). Onze benadering richt zich op jouw emotionele gezondheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van wat je weet en wat voor jou werkt. Dat is de sleutel voor jouw gezondheid en is goed toe te passen voordat je (opnieuw) zwanger wordt, in de periode van in verwachting zijn, (vlak) voor je bevalling en (veel) later in je leven.

De Traumapreventie

Voor aanstaande moeders bieden wij een beter alternatief dan de bekende zwangerschapscursussen als voorbereidingen op je bevalling. De Zobevalik Coaching werkt met je gevoelsleven en draagt bij aan je bewustzijn en emotionele kracht. De oorzaak van een geboortetrauma is het afnemen van je autonomie en zeggenschap. Beter voor jezelf opkomen train je met onze begeleiding en het DoeBoek IK BEVAL – IN VERTROUWEN. Bijna alle moeders bevallen met deze persoonlijke begeleiding zoals zij het liefst willen en zijn traumavrij.

Begeleiding

Moeder worden en moeder zijn is een continu proces van ontwikkeling. Vele moeders missen contact en spreken weinig over hun gevoelens en gedachtes. De medisch gerichte zorg is hier mede de oorzaak van en houdt geen rekening met de natuurlijke processen in het lichaam van de moeder en de baby. Bovendien wordt nauwelijks gebruik gemaakt van je inbreng en capaciteiten. De werkwijze van de geboortetrauma therapie en de traumapreventie houdt hier wel rekening mee. Onze begeleiding helpt je meer op je gevoel af te gaan en je te uiten. Wij gaan ervan uit dat jij expert bent en dat vanuit jouw perspectief elke behandeling de grootste kans van slagen heeft. Wij werken

  • genderspecifiek, gericht op de fysiologie van de moeder
  • met de hersteltherapie en traumapreventie die door en voor vrouwen zijn ontwikkeld
  • effectief, vanwege de holistische moedergerichte benadering, waarbij alleen zij bepaalt wat besproken wordt
  • onderbouwd vanuit huidige wetenschap en kennis over stress, emotie, trauma’s en begeleide verbeelding
  • veilig, volledig, maatwerk, gebruikmakend van eigen wijsheid
  • afgestemd op ritmes en cycli van vrouwen, waarbij denken en voelen één worden
  • gefocust op de gezondheid van de moeder en haar baby

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Benader een teamlid in de buurt of bel 06-57590343.