opleiding traumatherapeut of geboorteconsulent

Voeding

Ondersteunende voeding draagt bij aan het effect van de hersteltherapie en geeft meer energie. Steeds vaker geven we het advies ondersteunende voeding met supplementen te combineren met de geboortetrauma therapie, waarbij de benodigde bouwstenen aanwezig zijn om direct bij te dragen aan effectieve breinactivatie en toename van je gezondheid.

Usana

Het is in cellen waar gezondheid begint en eindigt. Cellen zijn van nature in staat zich aan te passen en gezamenlijk het gehele menselijke lichaam te laten functioneren. De bouwstenen uit de producten van Usana ondersteunen dit belangrijke proces wanneer mensen met klachten na geboortetrauma’s als het ware ‘ondervoed’ zijn. Dit komt vanwege de hoge doses oxidanten door stress. Juist nu is extra voeding een relevante aanvulling binnen de behandeling. Met de voeding van Usana kun je werken aan een beter herstelvermogen.

CellSentials

Cellen voelen stress en produceren oxidanten en vrije radicalen. Deze schadelijke stoffen kunnen van buitenaf met antioxidanten weggenomen worden. Effectiever is om in de cel de aanmaak van het eigen antioxidanten respons systeem te activeren. De producten van CellSentials ondersteunen dit krachtige mechanisme. Een proactieve promotie van de natuurlijke mogelijkheden van cellen om zichzelf te beschermen en te herstellen wordt hier ingezet. Zo kunnen de cellen juist reageren op persoonlijke omstandigheden en gezondheidswensen. De moleculaire stoffen dragen bij aan

  • Essentiele voeding voor (in de) cellen voor optimale gezondheid en energie
  • Aanzetten van natuurlijke intelligentie en mogelijkheden van de cellen
  • Bevorderen van de cel-signaal-wegen met de juiste code voor cellulaire intelligentie
  • Krachtige bescherming en herstel met optimale aansluiting op de natuurlijke werking

BiOmega

BiOmega bevat een verhouding van 1:1 van Omega 3 en Omega 6 en is ideaal in zijn samenwerking voor optimale gezondheid. In normale voeding mist deze balans. BiOmega draagt bij aan de functie van hart en hersenen met een hoge kwaliteit visolie in het voedingssupplement. BiOmega ondersteunt ook het herstel van de hippocampus, die slechter functioneert als gevolg van hoge stresslevels. Een goed functionerende hippocampus draagt bij aan de reductie van stress en bevordert je herstel. Daarnaast is vitamine D toegevoegd.  

De belangrijkste producten die wij adviseren zijn de CellSentials en de BiOmega: mineralen, antioxidanten en de Omega 3 en 6 die in synergie met elkaar werken en het lichaam optimaal ondersteunen in deze belangrijke herstelfase. Probeer deze supplementen te combineren met veel water en een eiwitrijk dieet!

Kosten

De ondersteunende voeding van Usana kun je zelf bestellen. Volg het advies van je geboortetrauma consulent of therapeut. Meestal is de combinatie van de CellSentials (Vita Antioxidant met de Core Minerals) en de BiOmega perfect. Wij adviseren van elke soort 2x per dag 1 tablet te nemen rondom de maaltijd, waar de meeste vrouwen goed mee herstellen. Voor 2 maanden effectieve ondersteunende voeding heb je de CellSentials en twee potjes BiOmega nodig. Inclusief de verzending kost dat ongeveer 145,00 euro.

Bestel jouw ondersteunende voeding zelf en gebruik deze link naar USANA. Je hebt daarvoor wel een creditkaart nodig. Je volgt deze stappen: 1. Kies rechtboven voor Nederlands, 2. Ga naar Nutritionals en selecteer de CellSentials (1x) en de BiOmega (2x), 3. Rechtsboven zie je de 3 producten in het winkelmandje staan en volg je het proces ‘Continue as guest’ en vul je jouw adres in via de blauwe knop ‘Apply new address’, 4. Je krijgt in je mailbox een bevestiging van je bestelling. De bestelling is meestal na 3 werkdagen bij jou thuis bezorgd.

Voedingsvoorlichting

Aanvullend kunnen de volgende voedingstips worden gebruikt, die goed werken in ieder eetpatroon. Deze tips zijn uitstekend te combineren met de extra voeding van Usana, maar ook een alternatief wanneer je zonder voedingssupplementen (verder) werkt aan je herstel. Begin langzaam deze tips toe te voegen aan je eetpatroon, zodat je eraan went. Begin gewoon bovenaan het lijstje. Je kunt last krijgen van ontgiftigingsverschijnselen, zoals acné, buikkrampen, hoofdpijn en eczeem. Ga gewoon door en drink extra water. Advies is de effectieve voeding en tips onder begeleiding van een geboortetrauma consulent/therapeut toe te passen.

WATER Drink veel water: 3 liter per dag is belangrijke om te zuiveren en de voeding- en afvalstoffen op hun plaats te krijgen. Voeg eventueel vers fruit toe. In dit fruit zit het meeste water: Fruit om te hydrateren.

SUIKER Vermijd zoveel mogelijk suikers, bewaarmiddelen en kleurstoffen die zijn toegevoegd aan voeding. Deze toevoegingen leiden tot nog meer afvalstoffen, wat een belasting is voor je lichaam en herstel in de weg staat. Belangrijk is dit langzaam te veranderen, om je lichaam eraan te laten wennen. Met deze 5 tips kun je suiker makkelijk vaarwel zeggen: Beter met minder suiker.

EIWIT is een belangrijke bouwstof in herstel. Probeer een eiwitrijk dieet toe te voegen aan je eetgewoonten. De volgende producten zijn eiwitrijk: vlees, kip, vis, melkproducten (in kwark en Skyr zit meer eiwit in dan gewone melk), kaas, yoghurt (in Griekse yoghurt zit meer eiwit in dan in gewone yoghurt), soja, peulvruchten en noten.

VITAMINEN EN MINERALEN Voeg verse gember en citroen of limoen toe aan je water, thee, smoothie, sausen, soepen, jus en dergelijke. Dit helpt te ontgiften en geeft veel nodige bouwstoffen. Hierbij krijg je een handig recept voor een vitaminebom. Dit heerlijke drankje geeft je bijna alles wat je nodig hebt: Geniet met deze vitaminebom. Makkelijke en rijke groenten en kruiden zijn broccoli, spinazi, peper, gember, kurkuma en knoflook. Kijk ook eens naar deze tips: Voor een beter humeur. Dit zijn groenten en fruit die je niet perse biologisch hoeft te kopen en waarbij je extra afvalstoffen vermijd: Makkelijke groenten en fruit.

JUISTE VETTEN Eet 2-3 keer per week verse vette vis, zoals zalm, haring, sardientjes, forel en makreel. Verse vis is de meest eenvoudige manier om aan je omega’s te komen die belangrijk zijn voor het herstel van verschillende hersenfuncties na stress en uitputting. Zwangere vrouwen moeten alert zijn de juiste vissoorten te kiezen. Overleg met je verloskundige.

(afbeeldingen: Pixabay.com & Depositphotos.com)