tarieven geboortespecialist

Sluit vriendschap met je zenuwstelsel

Moeders met een geboortetrauma hebben ook vaak problemen met voelen, intimiteit en seksualiteit. Door het geboortetrauma is het gevoel geschaad en maakt spreken over verlies van gevoel, intimiteit en seksueel functioneren ook moeilijk. Onder intimiteit verstaan we dat je met jezelf kan zijn, ook bij de ander. En vandaaruit tevredenheid ervaart in je gevoelsleven, bij het maken van besluiten en binnen je seksualteit. Vrouwen met vroeg opgelopen trauma’s kunnen dit traject ook volgen om besluiten over kinderwens en/of keuzes in het leven te vergemakkelijken.

Bij het ZOBEVALIK centrum voor geboorte en trauma werken we voortdurend aan onze kennis en streven we naar een compleet behandel- en begeleidingsaanbod, zodat alle vrouwen met een (geboorte)trauma volledig kunnen herstellen. Wij vertrouwen op het zelfherstellende vermogen en blijven bij je, ook als je het moeilijk hebt.

Extra traject om (later verder) te herstellen

Nu is een hersteltraject specifiek ontwikkeld voor de vrouw die verbondenheid wil ervaren met zichzelf en de ander en tevreden is over haar gevoel en intieme (seksuele) leven. Het hersteltraject ziet er als volgt uit.

  • Sessie 1: Je start met een herstelgesprek van ongeveer 1,5 uur en gaat daarna thuis je emotionele verdedigingssysteem onderzoeken: wanneer voel jij je veilig en verbonden, gemobiliseerd en (hyper)actief of juist geïmmobiliseerd en ingestort?
  • Sessie 2: Je bespreekt wat je hebt opgemerkt en wordt bewust van het wel en niet (over)leven. Je bereidt de volgende stap voor: wat gebeurt er in je omgeving of in je lichaam en hoe reageer je daarop?
  • Sessie 3: Je bespreekt hoe jij je voelt in relatie tot je omgeving. In de sessie is aandacht voor wat je voelt in je lichaam, hoe je dat bespreekt en wat je nodig hebt. Juist als het gaat om je gevoelsleven, intimiteit of seksualiteit. Je bereidt je voor om zelf je omgeving te gaan beïnvloeden.
  • Sessie 4: Je vertelt hoe je thuis je omgeving kunt veranderen, zodat jij je veilig en verbonden voelt. Besproken wordt wanneer dat wel of niet lukt en waaraan je dat merkt, zodat jij je wensen kunt realiseren m.b.t. de keuzes in je leven, bij intimiteit en seksualiteit.
  • Sessie 5: In de laatste sessie bespreken we jouw tevredenheid t.a.z. van je gevoelsleven en/of seksuele intimiteit en hoe je deze kan optimaliseren door grenzen en triggers te herkennen en te bespreken.

Kosten

Dit specifiek ontwikkelde hersteltraject bestaat uit een herstelgesprek bij jou of bij mij thuis. Na de eerste sessie vervolgen we het traject met 4 online moedergesprekken van 40 minuten die je op de site ZOBEVALIK kunt inplannen. In totaal kost dit traject 470 euro (250 euro plus 4 x 55 euro). Bel gerust om te bespreken of dit traject bij je past! Ik ben te bereiken op 06-57590343 of stuur me een mail op Brun@degeboortespecialist.nl.