educatie

EDUCATIE

Psycho en geboorte educatie helpen inzicht te krijgen in je gevoelsleven en gedrag, zodat je in het dagelijks leven, samen met je naasten, je situatie kunt verbeteren.

Psycho educatie

Met psycho educatie leert de cliënt hoe een geboortetrauma ontstaat en hoe problemen voorkomen kunnen worden. Deze kennis kan ook toegepast worden om de werking van het herstelgesprek uit te leggen en welke factoren van invloed zijn. De belangrijkste elementen uit de psycho educatie zijn de invloed van de omgeving op de hormoonspiegels bij zwangerschap, geboorte, voeden en herstel die leiden tot breinveranderingen, zorgzaam gedrag, gezondheid en optimaal functioneren in het dagelijks leven. Vanuit de psycho educatie krijgt de cliënt meer inzicht in de problemen die spelen, de oplossingen die ingezet worden en kan de motivatie worden vergroot om de therapie te volgen. Belangrijk is de uitleg over het activeren van het traumanetwerk wat leidt tot klachten en hoe dit vermeden kan worden.

Geboorte educatie

Het doel van geboorte educatie is om onze “oer” gezondheid wat bij de geboorte wordt gegeven, optimaal te behouden, te beschermen en te bevestigen. Daarom geven we advies zoveel mogelijk de natuurlijke processen te bevorderen. Dit helpt de moeder haar capaciteiten te gebruiken en leidt tot innerlijke kracht tijdens de zwangerschap, geboorte, hechten en herstellen. De op bewijs gebaseerde 10 Geboortewensen helpen om contact te maken met je baby en zeker te zijn van de zorg die je geeft. 

Geboortewensen

De 10 Geboortewensen zijn toe te passen als bevestiging of belangrijk advies om ouders te helpen adequaat te reageren op hun baby en de juiste keuzes te maken die bij hen passen. Veel ouders zijn onzeker en weten niet wat ze moeten doen, zeker na een ziekenhuisopname. Terug naar de basis en afgaan op je gevoel is de meest effectieve manier om vertrouwen te krijgen in jezelf en je baby en bevordert het herstel en de gezondheid op lange termijn. Laat je inspireren en download hier de  10 Geboortewensen.

Heb je vragen? Mail brun@degeboortespecialist.nl  of bel voor vrijblijvend advies 06-57590343.

 

 

 

 

scheidslijn