Boek ZO BEVAL IK

Gezondheid start bij de geboorte – en nog eerder, toen de liefdeshormonen de invloed overnamen. Thuis, op een veilige plek. Het magische aan deze plek zou wel eens in verband kunnen staan met positieve geboorte ervaringen en gezondheid van moeder en kind. Na ruim 600 gesprekken met moeders en bijna 10 jaren wetenschappelijk onderzoek levert dit boek unieke inzichten over het moederlichaam, bevallen en gezondheid.

ZO BEVAL IK – HET MOEDERLICHAAM SPREEKT geeft een indringend beeld vanuit het persoonlijk leven van moeders. Zij vertellen over de gevolgen van de geboorte van hun kind. Ze verwijzen naar de situaties die tot problemen leidden. Kenmerkend zijn de gebeurtenissen die de natuurlijke processen ruw verstoren. Duidelijk wordt wat moeders waarderen en hoe zij herstellen. Moeders uiten hun wensen over hoe zij het liefst hun baby, gewoon, geboren laten worden. Zelf, in contact met hun kind. Dat zij precies weten wat ze moeten doen, blijkt de natuurlijke wetenschap van de moeder, ingegeven door haar lichaam. Het programma om te baren ligt klaar en hoeft alleen maar ‘aangezet’ te worden, waarbij het moederlichaam spreekt en de juiste informatie geeft. Vanuit het perspectief van moeders bestaat de perfecte bevalling in een liefdevolle beschermende omgeving en is die nodig voor een gezond leven daarna.

Dit boek beoogt meer kennis aan te reiken over hoe het moederlichaam werkt, wat van belang is om gezond te baren en risico’s op gezondheidsproblemen te verminderen. Het boek laat verschillende kanten zien en biedt vele op bewijs gebaseerde oplossingen voor een gezonde bevalling. Omdat elke moeder zich laat bijstaan, zijn naasten en zorgverleners belangrijke invloeden op de natuurlijke geboorteprocessen. Daarom is dit boek geschreven voor alle (aanstaande) moeders, partners, oma’s, zussen, vriendinnen, kinderen én zorgverleners, om de diepe betekenis van geboorte een nieuwe impuls te geven en met begrip terug te kijken naar wat er gebeurde. Dankzij de vele persoonlijke verhalen wordt duidelijk dat positieve geboorte ervaringen gezondheid en geluk van moeders, kinderen en gezinnen bepalen.

zo beval ik

Naast het boek ZO BEVAL IK, hebben we ook het prachtige Geboorteboek. Dit  Geboorteboek downloaden kun je nu gratis downloaden. Dat kan hier.

Over het boek

Het boek ZO BEVAL IK is geschreven door Brun Kuipers MSc/RN. Het levert een verhelderende kijk op de gezondheid van vrouwen na hun bevalling. Het boek is bedoeld voor (toekomstige) moeders, maar ook geschikt voor naasten en zorgverleners. De uitspraken van moeders en prachtige foto’s schetsen een goed beeld.

Het boek bevat bijna 400 pagina’s en kost 30 euro. Dat is inclusief verzendkosten en BTW. Na betaling wordt het boek verstuurd. Je kunt het boek eenvoudig betalen via iDeal of door bankoverschrijving.

scheidslijn